Kinderen

Kleuters (Vanaf 2de kleuterklasje)

Bij de kleuters werken we met themaweken. Elke week dompelen we de kleuters onder in een ander thema, en beleven ze samen met de themafiguren de tofste avonturen! Enkele thema’s van deze zomer zijn: onderwaterwereld, reizen, natuur,… Rond deze thema’s organiseren wij ervaringsgerichte spelen en activiteiten met aandacht voor speciale materialen, spelimpulsen en aangepaste opdrachten op kleutermaat.
De kleuters vertoeven in hun eigen kleurrijk geverfd kleuterlokaal, uitgerust met een knuffelhoek, een winkeltje, een poppenhoek en nog veel meer.

Lagere schoolkinderen (1ste – 6de leerjaar)

Elke dag organiseren we activiteiten voor de hele leeftijdsgroep. Bijvoorbeeld: bosspelen, tochten, knutselen, balspelen, pleinspelen, kampen bouwen, schminken, … Elk spel wordt op zijn eigen manier ingekleed, uitgewerkt en begeleid door goed opgeleide en enthousiaste animatoren.
Op dinsdag gaat deze groep zwemmen. Voor de niet-zwemmers voorzien we op het speelplein een toffe activiteit. Om mee te gaan zwemmen verwachten we dat de kinderen ruim op tijd op het speelplein zijn. Om 10:00 vertrekken we.

Af en toe zullen er ook workshops of uitstappen georganiseerd worden voor deze groep.

SpX ( 1ste, 2de, 3de middelbaar)

Onder het motto “GET YOUR KICKS @ SpX” willen we ook dit jaar alle tieners van Hasselt en omstreken een onvergetelijke vakantie bezorgen door hen massaal te laten proeven van het speelplein en onze hippe tienerwerking.
Er is weer hard gewerkt om een programma met themaweken. samen te stellen waarin iedere tiener zijn ‘ding’ terugvindt. Ook plannen we keiplezante workshops en uitstappen. Toch lieten we in elke themaweek steeds voldoende ruimte om eigen ideeën in te brengen, om zo de week nog toffer te maken. Toegegeven: jullie gaan je niet vervelen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 thoughts on “Kinderen”

 1. Beste Leen,

  Onze excuses voor het late antwoord. Wij werken niet met geboortejaren. Van zodra ze het tweede kleuterklasje hebben afgerond, mogen de kinderen met onze kleutertjes komen meespelen. Zij mogen daar blijven meespelen tot ze het eerste leerjaar hebben afgerond. Normaal gezien mogen ze dus 2 jaar lang bij deze groep.
  Als mijn rekensom klopt, zouden dit in 2015 dus de kinderen zijn van 2011 en 2010, maar ik ben er niet 100% zeker van.

  Groetjes

  Hanne Bortels

  Speelplein Zowiezo

  Ps: meer vragen mag u ook sturen naar plemo@speelpleinzowiezo.be

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.